RSS

Osnovna pravila e-mail marketinga

Wed, Feb 10, 2010

eMarketing, ePoslovanje, eSavjeti

Osnovna pravila e-mail marketinga

Ako se želite profesionalno baviti e-mail marketingom, morate biti uporni u sastavljanju mailing liste koristeći tzv. double opt-in način. Drugačije nikada nećete sastaviti listu koja će biti maksimalno iskorištena. Double opt-in je e-mail s potvrđenim uručenjem, tj. klijent sam odlučuje da li će se pretplatiti na vaš e-mail, klikanjem na pripadajući link koji mu je ponuđen, ili ne.

-

NASLOV JE BITAN

Zahvaljujući spamu i pretrpanim inboxima, imate oko 2 sekunde da pridobijete pažnju čitatelja.
Ne samo to, morate upotrijebiti riječi koje će privući čitatelja, a zaustaviti spam filtere. Npr. na engleskom jeziku riječi ‘’sex” i ”pharmacy” odmah poruku bacaju u spam . Čak i korištenje riječi “free” garantira blokirani pristup inboxu.

Morate pronaći riječi i fraze koje će zaintrigirati korisnika, s tim da imate na umu – kraće je bolje. Naslovi od šest, sedam riječi, funkcioniraju najbolje. Prije slanja testirajte izabrani tekst kroz aplikacije za provjeru spama kao što je npr. Spam Assassin.

-

POTAKNITE AKCIJU

Ako vaš sadržaj nije usmjeren da uzrokuje neku vrstu (su)radnje, vjerojatno trošite vrijeme uzalud. Slanje e-pošte je umjetnost. Ne možete zalijepiti neku kopiju, stisnuti Send i nadati se da će upaliti.

-

NEMOJTE PRETJERIVATI SA SLANJEM

Ne postoji konkretan odgovor koliko često trebate slati svoje oglase. Međutim, sigurno korisnike ne želite ugušiti mailovima. Za većinu kampanja dovoljno je jednom mjesečno, možete probati i sa više slanja ako imate novih ponuda.

Pažljivo pratite čitanje mailova i otvaranje priloženih linkova. Ako zainteresiranost padne, vjerojatno ste pretjerali sa slanjem. Premalo slanja pak može rezultirati poništavanjem pretplate, ili što je još gore, prijaviti vas kao spam jer korisnici ponekad imaju kratko pamćenje.

-

e-mail_marketing

HTML ili TEXT ONLY

Ovaj dilema bila je nužna kad nisu svi e-mail programi bili HTML prijateljski raspoloženi. Danas se o tome gotovo i ne govori jer svatko može primiti HTML poštu.
Treba uzeti jednu stvar u obzir. Prilikom slanja HTML maila, nemojte priložiti svu svoju poruku samo unutar slike. Uvijek uključite i malo teksta. Mnogi programi za e-poštu ne prikazuju inicijalno slike. Uključite li tekst primatelj će dobiti bar suštinu vaše poruke.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar