RSS

Direktan ili Google promet?

Wed, Jun 16, 2010

eMarketing, ePoslovanje

Direktan ili Google promet?

Nisu sve vrste web prometa jednako kvalitetne, razumijevanje vrijednosti direktnog prometa uvelike može pridonijeti trgovcima u poboljšanju marketinga.
Izravan promet na vašoj stranici ostvarit će samo oni konzumenti koji su upoznati s vašom trgovinom ili koji su već bili na vašim stranicama. Bilo da su vas stavili u bookmark ili direktno utipkali vaš URL.
Za razliku od njih, posjetitelji preko tražilica našli su vas slučajno, uz pomoć ključne riječi ili izraza i vrlo vjerojatno ne znaju ništa o vama.
I kao posljednje naveli bismo posjetitelje po preporuci, tj. one koji su vas našli preko linka ili online oglasa.

Od ove tri navedene vrste prometa, daleko najbolji je direktan promet. Takvi posjetitelji dolaze isključivo zbog vaše stranice i onoga što prodajete.

Vrijednost branda

Direktan promet  pokazatelj je uspješnosti vašeg branda. Da biste razumjeli vrijednost branda morate znati da je brand nematerijalni koncept koji utječe na odluku kupca. To je ono što motivira kupca da izabere upravo vaš, a ne konkurentni proizvod.
Vrijednost branda je vaša valuta na tržištu. A direktan promet je pokazatelj uspješnosti vašeg poslovanja bez pomoći tražilica ili pay-per-click oglasa.

Iskoristite vrijednost direktnog prometa

Pratite kretanja onih posjetitelja koji su izravno ukucali vaš URL, pokušajte istražiti kako su saznali za vašu stranicu i onda to upotrijebite za daljnji razvoj marketinga.

Pet naputaka za ostvarivanje direktnog prometa

  • Praćenje nakon prodaje. Follow up nakon prodaje i iznimna usluga prilikom samog procesa kupovanja promijenit će slučajnog kupca u stalnog klijenta.
  • Uvođenje newslettera koji su bogati, ne samo vašim reklamama, već i prigodnim tekstovima koji će biti zanimljivi i od koristi kupcima.
  • Uvedite RSS- omogućite posjetiteljima da se pretplate na određene proizvode i da su u mogućnosti pratiti novosti vezane uz proizvode.
  • Ponudite usluge koje nisu usko vezane uz prodaju već i download prigodnih sadržaja.
  • Razmislite o tiskanim reklamama. Ustvari najbolji prikaz vašeg branda i vaše tvrtke može se ostvariti putem tiskanih promotivnih materijala.
Rating 4.33 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar