RSS

Clicky – real time web analiza

Wed, Oct 27, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Clicky – real time web analiza

Clicky se pojavio prošle godine, i nudi zanimljive opcije poput web analize u realnom vremenu, custom dana tracking ili Twiter analize. No, nije besplatan – isplati li se?

Ako koristite web analytics softver, a morate imate li bilo kakvu vrstu eCommerce trgovine, kladimo se da je to Google Analytics. Besplatan i pouzdan softver svojim mogućnostima više nego zadovoljava većinu korisnika, i svakako je bio i ostat će nezaobilazan alat za fino tuniranje vaših online kampanji i samih web stranica. Padne li promet, vrijeme je za podešavanje AdWords kampanje ili poboljšanja SEO optimizacije.

Podaci s web analytics softvera su nezaobilazni; postavlja se pitanje, isplati li se onda platiti neku manju mjesečnu naknadu dobiti alat s dodatnim mogućnostima, koje besplatna rješenje ne pružaju?

Tvrtka Roxr Software razvila je Clicky koji se unazad godinu dana pokazao kao dobar izbor za eCommerce trgovce koji koriste Twitter i blogove za promociju svojih stranica, ili planiraju marketinšku kampanju s naprednim opcijama poput praćenja korisničkih imena.

Treba li nam real time analiza?

Internet je najbrži medij s kojima marketingaši moraju raditi. Bude li objavljena pozitivna recenzija vaših stranica na nekom popularnom portalu, promet vam se može više puta uvećati doslovno za nekoliko minuta. U tom slučaju više je nego korisno imati analizu u realnom vremenu. Clicky vam nudi podatke u realnom vremenu kao glavnu prednost. Štoviše, čak su i defaultne postavke „today“.

Očekujete li stoga veliki skok u prometu, ili ih relativno često doživljavate, Clicky će bi vam mogao biti vrlo koristan.
Clicky ima još aduta u rukavu. Koristite li Twitter za objavu dnevnih ponuda, nagradnih igara, promocija i slično Clicky će vam uvelike olakšati uspješnost vaše kampanje. Pruža podatke o vašim tweetovima, linkovima, tagovima i drugo uz pomoć istog sučelja kojeg koristite za vaše web stranice.

Ostale mogućnosti

Clicky vam omogućava kreiranje specijaliziranih tracking kodova uz pomoć JavaScript Object Notation (JSON) objekata. To će vam omogućiti praćenje specifičnih individualnih podataka, te povezivanje korisničkog usernamea ili emaila s povijesti i navikama ponašanja na vašim stranicama.
Praćenje ciljeva i same kampanje, rate konverzije i prometa u realnom vremenu također su dio paketa, kao i FeedBurner RSS statistika koja vam omogućava praćenje korisnika preko RSS feeda.

I na kraju – cijene. Imate li stranice na jednoj domeni, s manje od 3.000 dnevnih posjeta možete besplatni isprobati dio Clickyevih mogućnosti. Možda je najbolji odabir „Pro“ servis, koji se naplaćuje 9.99 dolara mjesečno jer nudi dobar omjer cijene i mogućnosti.

Ukoliko ste ikada zaželjeli neke od navedenih opcija, a koje ne nudi Google Analytics i drugi besplatni softveri, isplati vam se isprobati Clicky.

Rating 4.33 out of 5
[?]
, ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar