RSS

Četiri principa koji donose više kupaca

Tue, Sep 14, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Četiri principa koji donose više kupaca

Izuzetno je važno da spriječite curenje kupaca kroz razne pukotine eCommerce sustava, posebice u ova teška vremena. Konkurencija je sve jača, stoga je bitno da se za vaše poslovanje čuje više i jače od drugih. A to ćete postići korištenjem socijalnih mreža, email marketingom, bannerima i drugim kampanjama.

U ovom tekstu ćemo detaljnije objasniti kako socijalne mreže, email marketing i banneri mogu biti korišteni da privuku što više pažnje, a time i kupaca.

 • 1.    Koristite socijalne mreže. Marketing socijalnih mreža je više od buzzworda, danas je ključno da vaša tvrtka prihvati aktivnu ulogu. Prisutnost na socijalnim mrežama ne samo da će poboljšati vaše pozicioniranje u pretraživačima, nego će vam donijeti vrijedan alat za promociju posebnih ponuda, jačanje branda, osobnog pristupa korisnicima i općenito kreiranja konverzacije oko vašeg poslovanja.
  Sjajan primjer je National Doughnut Day od 5.6. prošle godine. U slavlje praznika krafni Krispy Kreme i Dunkin Donuts su nudili besplatne krafne. Twitter i Facebook su tih dana bili užareni, vijest se pročula i donijela je izuzetno mnogo kupaca, uz povećan promet još dugo vremena od te akcije.
 • 2.    Koristite email marketing. Email je jedan od najpopularnijih alata za marketing. Bez obzira nudite li novi proizvod, krećete li sa sjajnom akcijom ili nešto sasvim treće – email je bio i ostao jedan od najboljih alata za marketing, s bezbroj mogućnosti.
  Email marketing može doprijeti do vrlo široke publike, no radi najbolje kada se cvilja na posebne grupe kupaca.
 • 3.    Ne zaboravite bannere – jedan od najstarijih načina oglašavanja na Internetu i dalje je vrlo popularan, i efikasan. Osim toga, nudi precizno mjerljive rezultate, za razliku od recimo socijalnih mreža.

 • 4.    Integrirajte. Dok su socijalne mreže, email marketing i banneri sjajan alat za oglašavanje vaše tvrtke, integriranje svega zajedno će dodatno poboljšati prepoznatljivost vašeg branda i osigurati pažnju kupaca sa svim strana. Kumulativni učinak nadmašuje zbroj rezultata pojedinih kampanja.
Rating 4.00 out of 5
[?]
, , , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

 1. Tajne uspješne Ecommerce navigacije 1.dio | eBizMags Says:

  [...] nekoliko godina. S druge strane, pojava velikih količina raznih “cookie-cutter” eCommerce templatea (znate one, gdje je potrebno tek umetnuti logo i podatke vaše tvrtke…) rezultiralo [...]

Vas Komentar