RSS

Blended Search: četiri principa za bolje rangiranje

Wed, Sep 1, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Blended Search: četiri principa za bolje rangiranje

Vremena kada je rezultat pretraživanja bio isključivo lista web stranica davna su prošlost. Danas ćete dobiri miks web stranica, videa, slika, profila socijalnih mreža, blogova, vijesti, press releasea, podcastova, mapa…

No, uz pomoć blended pretraživanja svi rezultati – službene web stranice tvrtke, YouTube video, Facebook profil i sve ostalo su združeni u rezultatu pretraživanja. Integracijom združenih medija u stranicama vaše tvrtke i marketing planu možete postići bolje rangiranje kod rezultata pretraživanja, te povećati komfor i zadovoljstvo korisnika.

U daljnjem dijelu teksta vam donosimo četiri principa koje bi ste trebali slijediti da osigurate kvalitetan rezultat pretraživanja.

  • 1.    Kreirajte Company Blog. Ako ga već nemate, vrijeme je da kreirate blog vaše tvrtke. No, u slučaju da ste ga već napravili, nastavite čitati. Izuzetno je važno redovno osvježavati sadržaj bloga s relevantnim informacijama za vašu tvrtku i prateću industriju. Pun je pogodak na blogu najaviti neku novost, koju se još nigdje drugdje ne može pročitati. Ohrabrujte djelatnike da pišu o vašoj tvrtki, industriji, proizvodima i uslugama te događajima koji utječu na vaše poslovanje. Blog je najbolji način podizanja poslovanja na osobni nivo, a s vremenom će vam postati sve relevantniji, te znatno pridonijeti pozicioniranju u pretraživačima.
  • 2.    Uključite video sadržaj i fotografije. Uploading videa vezanog za vaše poslovanje na YouTube je dobra ideja, ali ne zaboravite uključiti video i foto sadržaj u vaše web stranice. Pripazite da je video i foto sadržaj relevantan za vaše poslovanje, i da se ne radi o dosadnim samo hvalećim sadržajima. U cilju da maksimizirate doprinos pretraživanju, video sadržaj morate kvalitetno tagirati i opisati.
  • 3.    Koristite press release i news stranice. Stranice s novostima su sve pospularnije, te utječu na blended search rezultate. Mnoge news stranice su sve više socijalno orijentirane, te ohrabruju korisnike da sami postaju vijesti. Dodatno, široka rasprostranjenost press releasea koji donose bogato medijsko iskustvo utječe na popularnost. Ako je vaša tvrtka nedavno dobila neku nagradu, ili sudjelovala u nekom bitnom događaju razglasite. Objavite vijest na news stranicama, te saljite press release – to će vam poboljšati rangiranje u pretraživačima.

  • 4.    Snimajte podcastove. Podcast scena bilježi velik rast unazad nekoliko godina. Podcastovi mogu biti optimizirani (poput blogova, slika i videa), tagirani i linkani na vaše web stranice. Korisnik koji skine vaš podcast moći će ga tagirati, ocijeniti i podijeliti s prijateljima, što u konačnici donosi dodatan promet na vaše stranice – naravno, ako su vam podcasti dovoljno zanimljivi… Snimajte ih redovno, budite sažeti, zanimljivi i informativni i fokusirani na vašu tvrtku i njeno poslovanje.
Rating 4.33 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar