RSS

Bing: nova prilika za profit

Mon, Sep 27, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Bing: nova prilika za profit

Bingov udio na tržištu raste od njegova predstavljanja, no SEO eksperti ga tek djelomično uvažavaju. Što nam novoga donosi Bing, i može li se na njemu zaraditi?

Microsoftov Bing je posebice dobio na popularnosti otkako je sklopljen ugovor s Motorolom, kada je postao defaultni pretraživač na njihovim mobitelima. Daljnjem rastu popularnosti pridonijet će i objavljen plan Microsofta i Motorole koji će donijeti Bingov pretraživački i kartografski servis na Android platformu za kineske smartphone. Prilika za to se pojavila kada je Google (tvorac i vlasnik Androida) najavio da razmišlja o odlasku iz Kine zbog učestalih cyber napada. Novi servis započet će s radom još ovaj kvartal, s Motorolom koja će donijeti defaultne bookmarke i widgete na brojne smartphone.

Prema podacima ComScore stranica, Bing je u veljači ove godine zauzimao 11.5% tržišta, dok je samo mjesec dana prije  imao 10.7%. Yahoo se u međuvremenu smanjio sa 17% na 16.8%, dok je Google porastao samo 0.1%, na 65.5%. Yahoo je izgubio 14% od predstavljanja Binga, dok Google drži svoj udio na stabilnih 65%.

No, usprkos svim statistikama koje govore Bingu u prilog, neki od SEO veterana i dalje smatraju da optimizacija za Bing ne igra bitnu ulogu. Jasno je da se ne radi o zamjeni za Google, koji će zasigurno još dugo vremena biti pretraživač broj jedan, no treba razmisliti o dodatnoj optimizaciji za Bing koji će u skoroj budućnosti postati značajan izvor prometa eCommerce stranica. Prema nekim predviđanjima, kada Bing dosegne 15% Googlov udio će početi padati, i smatra se da je to granica isplativosti ulaganja u SEO optimizaciju za Bing.

Krenite već danas

Ipak, neki marketinški stručnjaci smatraju da je Bing već danas isplativ, te da nudi sjajnu priliku za proširenje obima poslovanja. Činjenica jest da je SEO optimizacija za Bing znatno jednostavnija od Googleove, koji uzima u obzir izuzetno velik broj varijabli, s nikada objavljenom formulom izračunavanja rangiranja. Bing se prvenstveno orijentira na sadržaj stranica, što samu optimizaciju čini znatno bitno bržom i jeftinijom.

Stoga preporučamo: sljedeći put kada radite izmjene an stranicama u cilju SEO optimizacije, ne zaboravite na Bing.

Rating 4.33 out of 5
[?]
, , , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar