RSS

Bez pouzdane dostave mailova, uzalud vam trud marketingaši…

Mon, Feb 8, 2010

ePoslovanje, eSigurnost, eTrziste

Bez pouzdane dostave mailova, uzalud vam trud marketingaši…

Niste na niti jednoj crnoj listi. Optimizirali ste mailove tako da ne odu u spam, a pritužbe korisnika su iznimno rijetke. No, vaše poruke ipak završavaju u bulk mailu folderu, a da toga možda niste niti svjesni… Brojne tvrtke nude svoje usluge u pomoći da odredite kada i zašto se to dogodilo, no u osnovi sve one rade na istom principu: nakon postavljanja testne mreže mailboxova u različitim ISP-ovima, dodaju seed listu u vaš popis pretplatnika.

Nakon što pošaljete mail, automatizirani proces provjerava sve mailbox-ove u cilju da ustvrdi je li poruka stigla, a ako je gdje se nalazi: u inboxu ili bulk mail folderu. Naravno, to je tek prvi korak. Ukoliko, primjerice, ustvrdite da imate probleme s bulk folderom kod jednog mail providera, otkrivanje i uklanjanje problema tek slijedi – a to je teži dio posla.

-

E-mail delivery sustav

Postoji priličan broj tvrtki koje nude e-mail delivery sustav, mada su neke više okrenute email service providerima nego pojedinačnim marketingašima. Sučelja vas ponekad neće oduševiti, ali bitno je da možete pratiti performanse vaših mailova kod različitih ISP-ova i korporativnih anti spam tehnologija. Osim monitoringa dostave mailova, mnogi će ponuditi i preview kako će izgledati vaš mail u različitim mail klijentima, poput Gmail-a, Yahoo!-a, Outlooka… Glavna prednost sustava ipak bi trebala biti sposobnost integracije u ESP platformu, tim bolje ako se preko API-a sve mogućnosti mogu direktno integrirati u vaš e-mail sustav.

Donosimo vam pregled dvije strane tvrtke za monitoring dostave, uz osvrt na njihov način korištenja seedbox podataka te način rješavanja problema s dostavom mailova;

-

Pivotal Veracity nudi velki broj reporting opcija. Tvrtka je specifična po svom vodstvu, koje je kompletno iz marketinga, što se vidi u obziru prema specifičnim markentinškim prohtjevima. Detaljni izvještaji uspoređuju različite performanse aktualnih i starijih email kampanja. HTML provjera garantira izradu mailova bez grešaka, a dobro je riješena i paralelna usporedba mailova. Ukoliko vaš mail završi u spamu, nakon analize dobit ćete više mogućih rješenja s objašnjenjima zašto vaši mailovi odlaze u spam.

Return Path je također fokusiran na marketing te nudi API funkcije za kvalitetniju integraciju u vaš sustav. Nije tako izdašan u izvješćima, no pokazao se izvrstan u rješavanju problema zahvaljujući vlastitom Assurance Systemu. Jedna je od prvih tvrtki koja je ponudila monitoring isporuke mailova. Zanimljivo je napomenuti da su 2008. kupili konkurentski Habeas koji je primarno bio e-mail provider tvrtka, a njihov je sustav nudio sve potrebno: seedbox monitoring, HTML provjeru, monitoring crnih lista…

Snaga softvera je u kvaliteti rješenja kod detektiranih problema u isporuci mailova.

-

Ukoliko uočite smanjenje click-through rate i broja otvaranja svojih mailova, posebice ukoliko radite u e-Commerce segmentu, pa vaše poruke često sadrže različite akcijske prodaje, reagirajte odmah! Jasno Vam je da bez pouzdane dostave mailova puno toga pada u vodu i sav vaš trud je gotovo uzalud.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

0 Komentari za ovaj tekst

1 Trackbacks za ovaj tekst

  1. Šest savjeta za poboljšanje email performansi | eBizMags Says:

    [...] eCommerce trgovac zna što mu može donijeti kvalitetna email kampanja. No, pokazalo se da dio trgovaca ne mjeri učinke takvih kampanji, čime ostaju bez podataka [...]

Vas Komentar