RSS

Besplatno pohranite i dijelite datoteke

Fri, Aug 22, 2008

ePoslovanje, eTrziste

Besplatno pohranite i dijelite datoteke

Svi imamo digitalne fotke koje bismo putem Interneta rado podijelili s prijateljima i obitelji, no malo tko zna napraviti online album na kojem će ih objaviti. Dvije Microsoftove usluge omogućuju jednostavnu objavu online foto albuma i pohranjivanje datoteke na Microsoftovim poslužiteljima, odakle im možete pristupiti s bilo kojeg računala.

Windows Live Folders i Windows Live Photo Gallery osim što su besplatne rješavaju dva najčešća problema: objavljivanje digitalnih foto albuma na Internetu i pohranjivanje datoteka na online disku gdje će uvijek biti dostupne s bilo kojeg računala.

Windows Live Photo Gallery je besplatna online aplikacija za dijeljenje, uređivanje i organiziranje digitalnih fotografija i kućnih videa, a do maksimalnog izražaja dolazi ako se koristi u sprezi s Vistinom aplikacijom Windows Photo Gallery za uređivanje kolekcije digitalnih fotki. Live Photo Gallery usluga na krajnje jednostavan način omogućuje kreiranje online albuma te razmjenu i objavu fotografija na Windows Live Spaces stranici za društvenu komunikaciju i blogove. Upload i obrada fotografija, kreiranje online fotografskih albuma te razmjena fotografija s drugim korisnicima intuitivni su po uzoru na HomePage aplikaciju iz Appleovih .Mac online usluga. Live Photo Gallery će zasigurno pridobiti puno poklonika, osobito kod mlađe generacije, jer svi imaju digitalne fotke koje žele podijeliti s drugima.

Windows Live Folders je korisna usluga za online pohranu datoteka. Naime Microsoft svakom korisniku Microsoft poklanja prostor za online pohranu fotografija, video isječaka, Word i Excell dokumenata i ostalih vrsta datoteka. Live Folders je ujedno i dobro rješenje za sigurnosnu pohranu najvažnijih dokumenata jer vjerojatnost da se na Microsoftovim poslužiteljima desi havarija te da pogubite dokumente gotovo niti ne postoji. Vaše online dokumente možete jednostavno dijeliti s drugim korisnicima, te im putem browsera pristupiti s bilo kojeg računala.

Za korištenje Live Folders i Live Photo Gallery, kao i ostalih Windows Live usluga, morate kreirati besplatan Windows Live ID korisnički račun koji služi kao vaša identifikacija u svim Live servisima.

Evidentno je da je Microsoft u posljednje vrijeme fokusiran na proširenje svojih online servisa jer u Redmondu žele za svaki Googleov servis imati vlastiti vlastitu Live pandan, što je Microsoftu u najvećoj mjeri već pošlo za rukom.

Windows Live podržava novu Microsoftovu strategiju “softver + usluge” kod koje se monolitnim aplikacijama poput Windowsa ili Officea dodaju online komponente za integraciju, dijeljenje i objavu informacija i dokumenata na Internetu.

Pomoću Windows Live usluga korisnici mogu na jednome mjestu objediniti, dijeliti i objaviti sve svoje sadržaje te ih lako sinkronizirati putem Interneta s drugim računalima, mobilnim i prijenosnim uređajima.

Umjesto isključivo online aplikacija koje zagovara Google, Microsoft i dalje planira raditi monolitne offline aplikacije nadograđene online komponentama. Ključna komponenta te strategije su Windows Live online usluge.

Ocjena 3.00 od 5
, , ,

Autor teksta:

Kristijan Zibreg - ukupno napisanih 13 tekstova na eBizMags.

Kristijan Žibreg se bavi medijima, marketingom i odnosima s javnošcu petnaest godina. Karijeru je započeo kao urednik prvog hrvatskog magazina za videoigre "Hacker", a kasnije je radio kao voditelj interaktivnih projekata u Algoritmu, urednik tehnoloških priloga u news magazinu Nacional i direktor vlastite marketinške agencije. Danas radi kao konzultant za medije i interaktivne tehnologije. U slobodno vrijeme ureduje tehnološki portal TGDaily.com za koji piše analize te inovativne priče o online tehnologijama i Appleovim gadgetima koje rado koristi.

Kontaktiraj autora

Vas Komentar