RSS

Banneri – kako povećati efikasnost kampanje

Mon, Oct 11, 2010

eMarketing, ePoslovanje

Banneri – kako povećati efikasnost kampanje

U vrijednost oglašavanja putem bannera više nikoga nije potrebno uvjeravati – praktična iskustva i brojne studije su je dokazale, a mi ćemo vam donijeti nekoliko savjeta kako da je učinite još efikasnijom…

Studija koju je napravio Online Publisher Association i comScore zaključila je da vizualno oglašavanje ima znatan utjecaj na ponašanje korisnika, te da se najbolji rezultati postižu integracijom. Kada je vizalno oglašavanje korišteno kao dio integriranog marketinškog plana povećan je brand awareness, promet na stranicama, vrijeme provedeno na stranicama te ukupan promet i broj povezanih aktivnosti.

Odabir mreže, određivanje ciljne skupine, kontinuirano mjerenje rezultata i optimizacija znatno će pomoći, ili odmoći efikasnosti vizualne kampanje – ovisno koliko dobro ćete napraviti te korake.
Donosimo vam savjete koji vam mogu biti korisni kod planiranja buduće vizualne banner kampanje.

Odabir prave mreže

Najpopularnija metoda vođnje banner kampanje je putem mreže, a ne samo jednih stranica. Mreža omogućava vođenje kampanje na stotinama, ili čak tisućama stranica (to ovisi o odabranoj mreži), a sve preko jednog ugovora. Zbog brojnosti dostupnih oglašivačkih mreža odabir najbolje čini se nemogućim zadatkom. No, neke bitne smjernice mogu vam pomoći da ne pogriješite u odabiru. Visina vašeg budžeta, ciljana publika i cilj same kampanje bitni su čimbenici. Usporedite veličinu i publiku svake mreže, kao pripadajuće glavne stranice. Naravno, tražite mrežu koja će vam dati najviše za uložen novac.

Ukoliko vaše poslovanje ima usku publiku, nemate izbora – takva mora biti i vaša kampanja. Prodajete li high tech gadgete, nećete se obraćati umirovljenicima. No ukoliko je vaša ciljana publika široka, takav će biti i cilj kampanje.

Mjerite i optimizirajte

Kampanju trebate konstantno mjeriti i optimizirati u hodu. Bez obzira radi li se o samim bannerima, ili možda novim proizvodima u vašoj ponudi- kada vidite probleme rješavajte ih. Ukoliko nemate dovoljno iskustva, razmislite o angažiranju profesionalca. Uz dovoljno velik marketinški budžet, taj korak se može pokazati vrlo isplativ.

Rating 4.00 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar