RSS

Autori

Abecedno

eBizMags – Hrvatska

-

Vjekoslav BabicVJEKOSLAV BABIĆ – Svi članci autora

Vjekoslav je neovisni konzultant za Microsoft Dynamics NAV i project management, sa sedam godina iskustva u Microsoft Dynamics NAV-u i oko 15 godina iskustva u IT-u. Autor je knjige „Implementing Microsoft Dynamics NAV 2009“, vodi blog NavigateIntoSuccess.com, sudjeluje kao kolumnist, predavač i član uredničkog savjetničkog vijeća za MSDynamicsWorld.com te je čest predavač na konferencijama vezanima uz Microsoftove i Microsoft Dynamics tehnologije u Hrvatskoj. Nakon što je proveo pet godina implementirajući Microsoft Dynamics NAV globalno kao arhitekt rješenja i voditelj projekata u Adacti, te dvije godine kao konzultant i voditelj projekata u Microsoftu, Vjekoslav je započeo samostalnu karijeru te nastavlja širiti svijest o NAV-u kroz svoj blog, članke, prezentacije i treninge u Hrvatskoj i izvan nje.

-

-

Monika BegovicMONIKA BEGOVIĆ – Svi članci autora

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a nakon dugogodišnjeg novinarskog rada prelazi u jednu od agencija Ujedinjenih naroda. Godine 2006. godine stječe titulu magistra znanosti međunarodnih odnosa, te se dalje usavršava na polju euroatlantskih integracija i priključivanja Europskoj Uniji pri doktorskom studiju Hrvatska i Europa. U želji za što boljim sagledavanjem političkih, ekonomskih, socioloških i tehnoloških relacija pohađa brojne znanstvene seminare, radionice o komunikacijskim vještinama, te u e-learning metodama vidi veliku perspektivu i doprinos širenju znanja.

-

-

Sinisa BegovicSINIŠA BEGOVIĆ – Svi članci autora

Kroz svoju 12 – godišnju menadžersku karijeru konstantno se usavršava i radi na kompleksnim ICT sustavima s usmjerenjem na poslovni, idejni i funkcionalni aspekt. Sudjelovao je u stvaranju velikog broja e-projekata, pa tako i prvog WebShop-a u Hrvatskoj s integriranim kartičnim plaćanjem. 3 godine za redom bio je Predsjednik žirija nacionalnog natječaja Vidi Web Top 100. Kroz svoj radni vijek obnašao je funkcije project managera, direktora marketinga, izvršnog direktora , a na regionalnoj razini voditelja Web & eCommerce odjela najveće tvrtke u JIE Regiji za proizvodnju i distribuciju računala i potrošačke elektronike. Odjel je osmislio i upravljao s nekoliko desetaka poznatih brand portala, te s nekoliko eCommerce sustava koji su ostvarivali višemilijunske promete i uspješno opsluživali tisuće zadovoljnih partnera diljem Regije. 1999. diplomirao novinarstvo, a nekoliko se godina kasnije usavršava na MBA postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te magistrira na MBA postdiplomskom studiju, University of Gloucestershire u Velikoj Britaniji. Utemeljitelj je tvrtke Empiria Magna, koja se bavi konzultantskim uslugama s područja eBusiness-a, te je vlasnik prvog Internet magazina u JIE regiji, također s područja e-poslovanja www.eBizMags.com. Sada radi na poziciji direktora sektora e-prodaje tvrtke Magma d.d.

-

-

Dejana DojcinovicDEJANA DOJČINOVIĆ – Svi članci autora

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, no različite stipendije odvele su je na školovanje u Njemačku, Austriju i Veliku Britaniju, te je također završila praksu u Henkelu i Europskom Parlamentu u Bruxellesu. Završila je i MBA studij na Sveučilištu u Zagrebu. Trenutno radi kao senior konzultant u konzultantskoj kući Roland Berger Strategy Consultants. Za karijeru konzultanta odlučila se 2006. godine, nakon što je dvije i pol godine radila kao brand menadžer, a zatim i kao voditelj marketinga za tvrtku koja distribuira kozmetičke proizvode.

-

-

Domagoj FabricniDOMAGOJ FABRIČNI – Svi članci autora

Prije nego je završio Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, radio je na raznim vrstama razvoja software-a i integracijskim projektima u gotovo svim mogućim ulogama: programer, glavni arhitekt, dizajner baze podataka ili projekt menadžer. Vrlo je iskusan u integracijama podataka, prilagodbama software-a i dizajniranju sistema. Radio je i na projektima kao što su upravljanje nabavom i zalihama, CRM sustavima, sustavima za naplatu u telekomunikacijskim tvrtkama, sustavima za upravljanje sadržajem na web-u i sl. Posjeduje Microsoft certifikate: MCAD, MCSD, MCDBA, MCTS. Trenutno radi na poziciji višeg savjetnika u tvrtci Perpetuum Mobile.

-

-

Vedran FirkeljVEDRAN FIRKELJSvi članci autora

Školovao se u Zagrebu, prvo Grafička škola, a potom i Grafički fakultet. Opsjednut kombinacijom informatike i grafičke tehnologije počeo vrlo rano skupljati iskustvo na oba polja. Što se informatičkog znanja tiče, nije se zaustavio na komodorcu, već je dogurao do Mac-a, a što se grafičke struke tiče, kraj se još uopće ne nazire… Krenulo je s uređivanjem magazina 1992, potom veliko iskustvo iz dizajn studija Euroteam od 1993 – 1999, kontrola kompletnog procesa, od dizajna pa do tiska. Od 1999 – 2001 grafički urednik političkog magazina Fokus, gdje se zasitio lijevo-desno propuha i tek onda pravi izazov… marketing! Od 2001 pa do danas u Grey Wordlwide agenciji, najprije kao dizajner, a potom i kao voditelja DTP odjela. Radio s klijentima VIPnet, Splitska banka, VISA, Škoda, Seat, Audi, Mercedes, Hoto-Ville, Business.hr, Velux, Kraš, Franck, Coca-Cola, Procter&Gamble, Podravka i drugi. Posebno ponosan na dva velika rebrandinga VIPneta.

-

-

Denis GlibićDENIS GLIBIĆSvi članci autora

Denis Glibić rođen je 1978. godine, a diplomu inžinjera telekomunikacija na Univerzitetu u Zagrebu stekao je 2003 godine. Za vrijeme studija objavljuje međunarodno priznate znanstvene i stručne radove iz područja liberalizacije tržišta telekomunikacijskih usluga, Business Intelligence (BI) tehnologija i inteligentnih transportnih sustava (ITS). 2006. je magistrirao poslovno upravljanje i ekonomske analize na Univerzitetu u Kanzasu (USA), gdje je za vrijeme programa sudjelovao u dva konzultantska projekta iz područja marketinga i strategije. Edukaciju nastavlja kroz ciljane seminare i programe u Hrvatskoj, Austriji, Belgiji, Nizozemskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji. VIPnet-u se pridružio 2003. godine gdje je radio na području regulative, ekonomskih modela međusobnog povezivanja telekomunikacijskih mreža, razvoja poslovanja, marketinga i prodaje. 2007. je član tima Mobilkom Austria Grupe koji pokreće novu tvrtku, mobilnog operatora „VIP operator“ u Makedoniji. Od 2008. je član međunarodnog konzultantskog tima Mobilkom Austria Grupe koji razvija, promovira i implementira komunikacijska rješenja za multinacionalne korporativne klijente. U profesionalnom razvoju Denis Glibić pokazuje interes za konzalting, prodaju, upravljanje strategijom i financijama, investicijske projekte i „turnaround“ menadžment.

-

-

Zoran JancicZORAN JANČIĆSvi članci autora

Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Elearningom se bavi od 2002. godine u učilištu Algebra, a od 2009. godine u Visokoj školi za primijenjeno računarstvo kao autor seminara, administrator složenih elearning sustava, konzultant na elearning projektima, voditelj tima za elearning projekte i voditelj elearning projekata. Od 2010. godine radi na mjestu voditelja odjela za međunarodne projekte i suradnju Visoke škole za primijenjeno računarstvo, ali paralelno nastavlja svoj rad i kao voditelj elearning odjela. Kao doprinos kvaliteti njegova rada na elearningu ističu se višegodišnje iskustvo u organizaciji i izvođenju klasične edukacije u učionici, brojne prezentacije proizvoda poslovnim partnerima, iskustvo na projektima web dizajna i razvoja Internet/intranet aplikacija, vođenje elearning projekata te VUE Macromedia Flash Developer certifikati. Dobar je poznavatelj SCORM elearning standarda, alata za izradu elearning sadržaja, LMS sustava za e-učenje te poslovnih procesa i tehnologija vezanih uz elearning. Uz to, sve više se bavi vođenjem projekata izvan domene elearninga, a u posljednje vrijeme i međunarodnim projektima te projektima financiranim od strane međunarodnih tijela i financijskih institucija.

-

-

Ljiljana KatičićLJILJANA KATIČIĆ – Svi članci autora

Magistrirala na EFZG čiji je i diplomant a magistrirala na temu “Prijenos znanja metodom Coaching-a kao podrška pri odlučivanju hrvatskih menadžera”. Polaznica doktorskog studija na EFZG u 2008. Svoju karijeru posvetila je jednoj tvrtci – INA d.d. u kojoj započinje 1987 godine. Tijekom 20 godina rada obnaša razne rukovodne dužnosti u Financijama i kontrolingu, Član je tima za FI i CO modul u implementaciji SAP-a, Direktor financija i kontrolinga u ProPlinu, Rukovoditelj Službe planiranja i izvještavanja o ulaganjima, Direktor Sektora izvještavanja i financijskog objedinjavanja ovisnih društava INA d.d.d, a danas je na funkciji Direktora Sektora upravljanja objektima (Facility Management). Neki od certifikata koje posjeduje su Certifikati SAP-a za Uvod u SAP, FI, CO modul, Certifikati Euromoney treninga, Certifikat Upravina ocjena, IEDC Bled, BSCO i dr. Članica je Predsjedništva ALUMNI Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu i Članica Suda Časti HUCNO – prve Hrvatske Udruge za certificiranje članova Upravnih i Nadzornih odbora u Republici Hrvatskoj i osnivačica i čelnica sekcije Facility Management unutar HDO u Republici Hrvatskoj. Eposlovanje smatra neizbježnim, ali i poželjnim segmentom modernog načina poslovanja.

-

-

Željko KokorićŽELJKO KOKORIĆ – Svi članci autora

Dodiplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je stekao i titulu magistra zananosti. Završio poslijediplomski MBA studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te poslijediplomski IBA studij na Leeds Metropolitan University, pri čemu su mu glavni interesi bili strateški i operativni menadžment uz podršku IT poslovnih rješenja. Svoju karijeru započinje 1983. godine na poslovima finacija i računovodstva, te organiziranju IT funkcije. Od 1988 zaposlen je u Dalekovodu gdje se pridružuje timu za razvoj poslovno-informacijskog sustava na ORACLE platformi. 1989. godine postaje član INA Trgovine kao ORACLE specijalist i radi na poslovima dizajniranja i razvoja poslovnih informacijskih rješenja. 1995. postaje dio grupe, tada unutar Berny Commerce-a, a kasnije SAP Hrvatska, koja postaje jezgro organiziranja i djelovanja SAP-a kako u Hrvatskoj, tako i u regiji. Od tada radi na poslovima SAP konzaltinga za financijsku grupu modula i javni sektor, te poslovima vođenja projekata. Danas je zaposlen u b4b na poslovima voditelja projekata u javnom sektoru.

-

-

Marko LackovicMARKO LACKOVIĆ – Svi članci autora

Dodiplomski studij završio je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, na kojem je stekao magistarsku i doktorsku titulu sa specijalizacijom u području telekomunikacija i informatike. Također je završio poslijediplomski MBA studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, pri čemu su mu glavni interesi bili strateški menadžment, te menadžment znanja. Svoju istraživačku karijeru započeo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i na Swiss Federal Institute of Technology (EPFL) u Švicarskoj, a stečena znanja primjenjuje u R&D centru kompanije Ericsson Nikola Tesla d.d. u Zagrebu. Karijeru nastavlja na menadžerskim pozicijama kao voditelj prodaje u kompaniji Huawei Technologies d.o.o., te direktor prodaje u firmi Atento d.o.o. Sudjelovao je u nekoliko istraživačkih projekata Europske unije, te je napisao preko 30 znanstvenih radova. www.markolackovic.com Nadalje, suvlasnik je prvog Internet magazina u JIE regiji s područja e-poslovanja www.eBizMags.com

-

-

Darko MarticDARKO MARTIĆ – Svi članci autora

Iako od malena fasciniran modernim tehnologijama pokušava ih spustiti na niži odnosno jednostavniji nivo, smatrajući da ne smijemo biti robovi tehnologije već da istu koristimo isključivo kao alat za jednostavnije rješavanje problematike. Stručno obrazovanje završava na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu uz koje od samog početka započinje i sa prvim zaposlenjima na kojima stiče kvalitetna radna iskustva. Od kraja 90-ih pa sve do danas usmjerava se na razvoj e-projekata započevši u mladim danima kao dizajner-programer kako bi s vremenom nadopunio znanje širim vještinama tog područja kao što su SEO, usability, arhitektura web odredišta, itd. Trenutno radi kao Savjetnik za dokumentacijske sustave u King ICT na razvoju enterprise-level DCTM rješenja baziranih na web tehnologijama. www.martic.net

-

-

Sven MarušićSVEN MARUŠIĆ – Svi članci autora

Osam godina je radio u Microsoftu na nizu različitih poslova. Završio FER, a nakon toga magistrirao Informatički management na ekonomiji. Čitav svoj, relativno kratki radni vijek, se bavi isključivo IT-ijem, ali sada konačno iz perspektive realnog IT-a, odnosno korisnika tehnologije. U slobodno vrijeme uglavnom ispada iz prve u drugu squash ligu i obrnuto. Sven Marušić je od 2007 godine Izvršni direktor za informacijske i poslovne sustave T-HT grupe. Upravlja jednom od najvećih IT organizacija u Hrvatskoj, nada se dobro i efikasno. www.rndidea.com

-

-

Adrijana StrnadADRIJANA STRNAD – Svi članci autora

Diplomu za coaching stekla je u Londonu na Coach U ( www.coachinc.com ) programima za korporativni coaching, gdje je završila i postdiplomsko obrazovanje ( Advanced Corporate Coaching Program ) iz područja primjene coachinga u organizacijskom okruženju. Licencirani je facilitator programa Vještine coachinga za menadžere ( The Coaching Clinic ) Aktivna je članica ICF-a, ( International Coaching Federation, www.coachfederation.org ) i prvi coach u Hrvatskoj i Regiji ( zemlje bivše Jugoslavije, Bugarska, Mađarska ) certificiran prema standardima svjetske strukovne udruge za coaching, te suradnik medjunarodne mreže trenera i savjetnika u području organizacijskog razvoja ( www.snowballtraining.com ) Kao dipl. ing industrijske elektronike, završila je postdiplomski studij poslovnog upravljanja ( DSM ) pri FER-u u Zagrebu, veći broj programa za razvoj i usavršavanje Menadžmenta pri MCE Europe ( strateško upravljanje tržišno vođenim organizacijama, strateški marketing, vještine upravljanja ljudima ) i Perfect Training Austria, kao i dvogodišnji program Škole za Osobni i organizacijski razvoj u Puli.

-

-

Zoran ŠegićZORAN ŠEGIĆ – Svi članci autora

Nakon završenog FER-a i prvog posla u firmi Teched gdje je radio kao predavač, zapošljava se u Siemens-u na poslovima razvojnog inžinjera gdje provodi godinu i pol dana na poslovima SAP-a implementacija i razvoja u ABAP okruženju. 2002. godine dolazi unutar tima Microsoft Adriatic (područje ex YU) gdje naredne 4 godine provodi na regionalnoj poziciji Product managera za Windows Client i Office grupu proizvoda. Od 2006. do 2007. zadužen je za Microsoftov System Builder Chanell OEM dio poslovanja na području Hrvatske i BiH. Kontinuiranim profesionalnim razvojem i napredovanjem unutar korporacije 2007. godine preuzima poziciju direktora segmenta Microsoft Dynamics poslovnih rješenja unutar kojeg radi i danas. Polaznik MBA studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

-

-

Antun ŠunjićANTUN ŠUNJIĆ – Svi članci autora

Diplomski studij završio je na Hrvatskim Studijima Sveučilišta u Zagrebu, a poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je stekao titulu magistra ekonomskih zananosti. Specijalizirao se za B2B marketing management te eBusiness poslovne modele i provedbu eBusiness načina poslovanja u B2B industrijskom segmentu. Karijeru je započeo u industriji marketinga i istraživanja tržišta – CEMA Zagreb, potom prelazi u svijet PR i oglašivačkih agencija – Millenium promocija, JWT, klasičnog i DM oglašavanja radeći za velike svjetske i hrvatske tvrtke te njihove marke. Na Zagrebačkoj školi za menadžment i turizam četiri je godine predavao predmet Internetsko poslovanje. Slijedi pozicija predsjednika Uprave marketinške agencije Agit d.o.o. iz Varaždina – ‘kućne’ marketinške agencije FIMA grupe iz Varaždina. Povratkom u Zagreb karijeru nastavlja u međunarodnoj tvrtki Inter Cars na poziciji direktora marketinga. Vlasnik je tvrtke OriginOM d.o.o. koja se specijalizirala za razvoj i provedbu ebusiness načina poslovanja u B2B sektoru te izradi i provedbi ebusiness poslovnih modela na hrvatskom tržištu. Pokretač je prvog hrvatskog i regionalnog elektronskog tržišta u B2B sektoru: www.BizZone1.com

-

-

Kristijan ZibregKRISTIJAN ŽIBREG – Svi članci autora

Kristijan Žibreg se petnaest godina bavi medijima, marketingom i odnosima s javnošću. Karijeru je započeo kao urednik prvog hrvatskog magazina za videoigre “Hacker”. Kasnije je radio kao voditelj interaktivnih projekata u Algoritmu, urednik tehnoloških priloga u news magazinu Nacional, a vodio je i vlastitu marketinšku agenciju. Danas savjetuje domaće i strane tvrtke i marketinške agencije u pitanjima komuniciranja s medijima i strateškog planiranja online kampanja. U slobodno vrijeme piše analize i priče o online tehnologijama i Appleovim gadgetima za portal Geek.com.

-

-

Zlatan ŽmirakZLATAN ŽMIRAK – Svi članci autora

Zlatan Žmirak je nakon karijere profesionalnog sportaša diplomirao fiziku, te je ubrzo nakon toga i magistrirao informatički management na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno pohađa MBA program na IEDC Bled. Objavio je nekoliko znanstvenih članaka na temu IT Governance-a i koautor je na knjizi o poslovnoj inteligenciji. Sve više ga zaokuplja problematika uspostave strategije upravljanja korporativnom informatikom kao sredstava ostvarivanja sveukupne strategije tvrtke. Trenutno je zaposlen u informatičkoj tvrtci KING ICT kao Key Account Manager na zadacima pomoći klijentima u unaprijeđenju i transformaciji poslovanja u odabiru i implementaciji odgovarajućih ICT tehnologija i usluga. Kako su njegovi klijenti gotovo najveći poslovni subjekti u Hrvatskoj tako ima dobar uvid kako organizacije postaju sve ovisnije o IT-u, a sve u cilju ostvarivanja poslovnih rezultata i zadovoljavanja svojih svakodnevnih potreba.

-

-

eBizMags – Srbija

-

Goran AničićGORAN ANIČIĆ – Svi članci autora

Kao inženjer informatike Goran Aničić, rođen 1974. u Novom Sadu, još od 1998. godine aktivno i profesionalno se bavi kreiranjem kompletnog i kvalitetnog Web prisustva, Web i interface dizajnom, Internet marketingom, Web standardima, projektiranjem i razvojem Web i desktop aplikacija. Pokretač je i urednik kompjuterskog e-zina “Personal magazin”, referentnog elektronskog magazina namijenjenog naprednoj upotrebi PC-ja, a zatim glavni i odgovorni urednik lokaliziranog izdanja američkog PC Magazina, te stalni stručni saradnik IT časopisa “Ebit”, “Internet ogledalo” i “Taboo o svetu marketinga”, “Auto Start”, “FHM” i “Mobi” .Trenutno se nalazi na poziciji web urednika u najvećoj regionalnoj izdavačkoj kući Color Press Group.

-

-

eBizMags – Crna Gora

-

Igor StankovićIGOR STANKOVIĆ – Svi članci autora

Igor Stanković je rođen 1978. godine u Podgorici, Crna Gora. Diplomirao je 2006. godine na Ekonomskom Fakultetu u Podgorici, a u 2009. godini ga očekuje stjecanje zvanja magistra na Ekonomskom Fakultetu iz Podgorice, smjer elektronsko poslovanje. Svoju karijeru je do sada bazirao na radu u telekomunikacijskim kompanijama. Od 2000. godine radi u Internetu Crna Gora koji se 2006. godine integrira u Crnogorski Telekom (T-Com, T-Mobile). Specijalnost mu je odnos s korisnicima, radi na poslovima organiziranja aktivnosti T-HelpDeska, aktivno je uključen u održavanju novih i postojećih IP servisa Crnogorskog Telekoma (diall up, mail, wireless, LL, ADSL, IPTV i telefonije putem broadband tehnologija). Ima iskustva s prijenosom znanja, organiziranjem i definiranjem portala za komunikaciju s internim korisnicima, pa je u čestom kontaktu s ljudskim resursima. Sukladno navedenom organizira razne treninge, work shopove, definira procese i procedure. Njegov moto je: totalna posvećenost prepoznavanju korisničkih potreba, odnosno rješavanju njihovih problema.

-