RSS

Affiliate program

Thu, May 20, 2010

ePoslovanje, eSavjeti

Affiliate program

Objasnili smo važnost ključnih riječi i sadržaja, ukazali smo na važnost objavljivanja iskustava kupaca, naglasili korištenje različitih mogućnosti plaćanja.

Vrijeme je da se pozabavimo affiliate programima, e-mail marketingom i postavljanjem bloga.

Affiliate program

Affiliate program zahtjeva pomoć drugih ljudi kako biste vi promovirali svoj posao. Radi se o jednostavnom načinu za privlačenje većeg prometa na vašu stranicu, a usluga vam se naplaćuje samo kad netko ostvari kupnju na vašoj stranici. Affiliati nude različite načine kako privući posjetitelje na vašu stranicu- reklamni oglasi, linkovi, preporuke itd. Za svaku preporuku koja rezultira prodajom, morate affiliatu platiti malu proviziju. Što više affiliate programa uključite u vaš marketing, imat ćete i veću posjećenost.

Ovo je zasigurno jeftinija metoda oglašavanja od pay-per-click, jer plaćate samo kad zaista i ostvarite korist. Ali opet morate platiti dovoljno da uopće stimulirate affiliate da promoviraju vaše proizvode. Postoji nekoliko softvera koji se bave affiliate programima, koji prate rezultate prodaje kojoj su oni pridonijeli, tako da točno možete znati koliko kome dugujete.

Neki mali poduzetnici sjetili su se domišljate taktike kako privući tražilice- tako da se affliate programi nadmeću protiv njih preko ključnih riječi u pay-per-click tražilicama. Možda zvuči čudno, ali izbacuje vas na sam vrh pretraživanja. I to odmah uz bok affiliate programa koji privlače ljude na vašu stranicu.

Postanite affiliate nekome drugom

Sad kad ste privukli klijente na vašu stranicu, zašto ne biste privukli ljude i na tuđe stranice? Prije nego što se bacite na posao, razmislite što još treba vašim kupcima, a ne mogu to pronaći u vašoj e-trgovini? Na primjer, ako prodajete opremu za ribolov, zašto ne biste posjetitelje linkom uputili na stranicu lokalnog ribolovnog kluba? Pomažete klijentima dodatnim poslovnim uslugama i ujedno zarađujete kao affiliate nekome drugom.  Razmijenite linkove s drugim tvrtkama pa će i one poslati svoje klijente na vašu stranicu.

Email marketing

Reklamni e-mailovi obično živciraju većinu ljudi, ali znajte da većina vaših kupaca želi vašu ponudu u svom inboxu. Pitajte ih. Nakon što su obavili kupovinu pitajte ih da li bi htjeli obavijesti o sniženjima ili novim proizvodima na svoj e-mail.  Škakljiva stvar je kako napisati e-mail koji će zaista htjeti i pročitati. Pružajući im širi spektar usluga od čiste prodaje, sigurno ćete uspjeti.

Na primjer, savjeti o vrtlarenju dok promovirate sniženje cijena na vašu opremu za vrt, ili oglašavanje koncerta dok nudite 2 CD-a za cijenu jednog, može potaknuti čitatelje da prate vaše mailove i ubuduće.

Kreirajte blog

Blogovi su prošli brhunac popularnosti, ali još su čitani i lako ih se kreira. Mogu poslužiti kao oblik učinkovitog marketinga, a isto tako postati sredstvo komunikacije s klijentima. Postavite li na blog i forum o temama vezanim uz vaše poslovanje, npr. proljetno vrtlarenje, ili teme o pecanju, omogućit ćete komunikaciju među posjetiteljima i naglasiti vašu brigu za pomoć kupcima. Ako ste uz to još i zaljubljenik spomenutih tema, uživat ćete u pisanju i čitanju istih.

Samo imajte na umu- nikako nemojte napadno reklamirati proizvode iskorištavajući svaku moguću priliku, to odbija ljude. Uz svoje proizvode ponudite i informacije koje su vezane uz njihovu upotrebu što će potaknuti kupce da se često vraćaju u vašu e-trgovinu bilo da im treba savjet ili vaš proizvod.
Na primjer, zaposlite lokalnog zaljubljenika u ribolov da odgovara na upite posjetitelja nekoliko sati.
U podnožju ili zaglavlju bloga navedite da blog sponzorira vaša web trgovina. Tako da je upravo ona prva na redu kad nekom od forumaša zatreba ribolovni pribor.

Uz malo entuzijazma, pametnih marketinških poteza mogli biste stvoriti popularnu on line trgovinu i privući kupce iz različitih dijelova zemlje što nikad ne biste uspjeli putem obične trgovine smještene u nekoj ulici.
Ako od trgovine napravite, ne samo katalog proizvoda, već istinsku destinaciju sljedbenika, mogli biste uzdignuti poslovanje iznad svake konkurencije i izgraditi jaku on line reputaciju.

Rating 3.50 out of 5
[?]
, , ,

Autor teksta:

eBizMags - ukupno napisanih 269 tekstova na eBizMags.

Svi autori - Što je eBizMags?

Kontaktiraj autora

Vas Komentar